Refinance Pinjaman LPPSA ? Adakah pilihan yang baik ?

Adakah anda mengalami masalah commitment tinggi sekarang?


Semakin hari semakin ramai orang di luar sana menghadapi masalah commitment tinggi, terutamanya disebabkan masalah hutang kad kredit dan personal loan.Seorang facebook customer A introduce dia punya member, customer B kata nak nak buat refinance rumah dari LPPSA kepada Bank. Dia tanya saya boleh buat tak refinance rumah dari LPPSA kepada Bank. Jawapannya boleh buat. Further, saya tanya customer B, suruh dia check profile dulu tengok commitment tinggi tak. Dia jawab saya commitment dia tinggi sebab banyak potongan di gaji dan loan di bank juga. Dia kata nak buat refinance rumah ini tutup hutang-hutang jahat itu yang dikatakan commitment tinggi dan juga boleh enjoy Bank kadar faedah yang rendah sekarang berbanding dengan kadar faedah LPPSA.


Matlamat utama dia adalah tutup hutang-hutang yang jahat sebab dia tidak mampu buat bayaran ansuran lagi untuk ini. Dia suruh saya tolong dia dan selepas I study profile dia, I bagitahu dia boleh buat cuma nak masuk Bank yang sesuai dengan profile dia. Customer B ikut nasihat saya dah prepare income docs dan submit pada Bank yang sesuai. Dalam 10 hari bekerja, Bank dah luluskan dia punya refinance rumah dan boleh tutup hutang-hutang jahat dia sekali. Dia akan fokus satu bayaran rumah kepada Bank saja kalau semua hutang-hutang jahat ini dah tutup. Kira pembiayaan LPPSA dia akan tutup dan juga tutup hutang-hutang jahat sekali. Wah, akhirnya customer B ini sangat happy sebab Bank dapatkan luluskan refinance rumah dia. Dia pernah submit pada 2 Bank lain sebelum ini tetapi telah reject.


Sharing by Customer B


Sesiapa di sini kakitangan kerajaan yang memiliki pembiayaan rumah dengan LPPSA ingin membuat refinance rumah kepada Bank seperti di bawah:

Mahu dapatkan kadar interest lebih rendah daripada LPPSA sebab Bank offer rate dalam 3%-3.5%

 Mahu mendapat “cash out money”

 Ingin menyelesaikan hutang-hutang jahat

 Mahu membeli rumah lagi

 Mahu menggunakan LPPSA untuk kali kedua..


Boleh klik di bawah jika hendak buat refinance rumah dari LPPSA ke Bank. Setiap situasi individu adalah berbeza seperti mana yang saya katakan di atas. Apa yang anda kena buat adalah anda perlu merancang dengan betul mengapa andamahu membuat pembiayaan semula rumah dari LPPSA ke Bank atau dari Bank A ke Bank B ya.

ENQUIRE NOW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.