Nasihat Pinjaman Pembiayaan Semula Rumah

 

Masa Musim COVID-19 ini telah menyebabkan ramai orang menghadapi masalah kewangan dan KOMITMEN bulanan yang sangat TINGGI ini telah menjadi punca beban asas kehidupan!

Macam mana nak selesaikan Hutang dan dapatkan CASH OUT money sehingga RM500,000?

Saya boleh membantu anda melalui Bank Refinance Loan Rumah anda!

 

 

Manfaat-manfaat pembiayaan semula rumah anda yang anda mungkin tidak tahu!

Mengapa anda perlu membuat pembiayaan semula rumah anda?

 

Wang Tunai Tambahan dari pembiayaan semula rumah.

Pinjaman penyatuan hutang akan menjimatkan faedah bulanan jadi rendah (semua hutang bergabungmenjadi satu pinjaman).

Nikmati kadar faedah pinjaman perumahan yang lebih rendah.

Pastikan anda tidak disenaraihitamkan, akpk & pinjaman ada banyak tunggakan.

Khidmat nasihat pembiayaan semula rumah untuk menikmati kadar faedah yang lebih rendah dan ansuran bulanan yang lebih rendah.

 

 Kelebihan Membiayai Semula Rumah Anda

 

Setelah bertahun-tahun membayar ansuran bulanan untuk pembiayaan rumah, baki pinjaman bank yang terkumpul akan dikurangkan dan pada masa yang sama, nilai pasaran rumah juga akan meningkat sekarang. Jadi, inilah peluang kita untuk membuat pembiayaan semula rumah tersebut.

 

Ramai orang mencari pembiayaan semula rumah sekarang?  Tetapi agak sukar untuk jawab ini kerana setiap orang mempunyai fikiran yang berbeza dan anda adalah satu-satunya yang tahu anda mahu membuat pembiayaan semula anda atau tidak.

 

Sebilangan besar orang membuat pembiayaan semula rumah kerana mereka nak dapat “Cash Out” atau dalam erti lain adalah “Wang Tambahan” dari pembiayaan semula rumah.

 

Terdapat begitu banyak kes yang menyedihkan, membayar ansuran pinjaman rumah selama bertahun-tahun tetapi baki pinjaman tertunggak tidak banyak berkurang.  Ini kerana kebanyakan bank mengunakan konsep Lama pembiayaan Islam dan inilah masa yang baik untuk anda menukarnya untuk membuat pembiayaan semula rumah anda kepada pembiayaan Islamic konsep Baru oleh Bank sekarang disebut konsep musyarakah mutanaqisah.

 

EXTRA Cash bermaksud Wang Tambahan anda dari pembiayaan semula rumah.  Dengan wang tunai tambahan ini dapat membantu anda menyelesaikan hutang tertunggak bank anda yang lain, menaikkan harga rumah anda dengan pengubahsuaian baru, pendidikan anak atau pelaburan lain yang menguntungkan.  Sekiranya pergi pelaburan yang menguntungkan, di mana tempat anda harus memasukkan wang anda untuk melabur?  Terdapat 2 pelaburan ideal untuk dilaburkan di bawah Amanah Saham Berhad (ASB) atau Tabung Haji yang menawarkan kadar dividen yang wajar.  Cadangan lain, anda mungkin melabur dalam Unit Trust (Patuh Syariah) yang juga memberikan pulangan yang tinggi.

 

Penyatuan HUTANG (penggabungan semua hutang menjadi satu pinjaman).  Penyatuan hutang dapat membantu anda menggunakan wang tambahan dari pembiayaan semula rumah untuk menyelesaikan hutang-hutang bank lain seperti kad kredit, pinjaman peribadi, overdraf dan lain-lain.

 

Kadar faedah untuk pembiayaan semula rumah lebih rendah daripada pinjaman peribadi atau pinjaman lain.  Setelah melunaskan semua hutang pinjaman anda, anda hanya tinggal satu pinjaman iaitu pinjaman pembiayaan semula rumah anda sahaja.  Proses ini dipanggil penyatuan hutang.

 

Kadar Faedah Yang Lebih Rendah

 

Kadar faedah yang tinggi juga merupakan sebab utama mengapa ramai orang ingin melakukan pembiayaan semula rumah.  Ini kerana kadar faedah pinjaman rumah yang lebih tinggi boleh membebankan kita dan bayangkan simpanan jangka panjang ini dah boleh beli sebuah kereta.

 

Sekiranya kadar faedah pinjaman perumahan anda melebihi 5% setahun di atas, maka anda adalah orang yang harus mempertimbangkan untuk melakukan pembiayaan semula rumah sekarang.

 

Wang tambahan dari pinjaman pembiayaan semula rumah anda dapat memberi anda peluang untuk membuat pelaburan baru dan juga anda dapat menggunakannya untuk mengubahsuai rumah anda dan bahkan menambah nilai rumah anda juga.

 

Wah!, Banyaknya… kelebihan Refinance Loan Rumah ini sampai tidak perlu menggunakan duit sendiri…

Ini bermakna selepas melakukan Refinance Loan Rumah, anda boleh mendapatkan ALIRAN TUNAI dari Bank yang telah diluluskan dan gunakan sepenuhnya dengan wang sekarang TANPA mengeluarkan wang pocket sendiri.

 

 

Kajian kes pelanggan, boleh klik dan baca di Blog sini Bank Refinance Loan Rumah 

 

 

Anda boleh untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut

 

DAN

 

Untuk menganalisis pembiayaan semula rumah anda, maklumat peribadi anda diperlukan bersama dengan maklumat berikut seperti yang dinyatakan di bawah: